Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αγαπημένες ελληνικές σειρές (μέρος δεύτερο)

Σε προηγούμενο άρθρο σας μίλησα για τις αγαπημένες μου δραματικές σειρές . Σε αυτό θα σας μιλήσω για τις κωμικές που ξεχωρίζω . Προειδοποιώ πως θα είναι μεγάλο το άρθρο γιατί έχω πολλές αγαπημένες . ☻




Υπέροχη σειρά ! Οι ηθοποιοί ένας κι ένας , το σενάριο κορυφαίο (Αλέξανδρος Ρηγας = εγγύηση) και φυσικά γέλιο μέχρι δακρύων . Η σειρά είχε να κάνει με τον έρωτα της Χριστίνας Μαρκάτου με το γαμπρό της , Αντώνη. Τίποτα δραματικό , μη πάει εκεί το μυαλό σας . Είχε συγκινητικές στιγμές αλλά ήταν καθαρή κωμωδία . Το έχω δει αμέτρητες φορές και δεν το βαριέμαι . Παναγιωτοπούλου , Μπαλανίκα , Καβογιάννη ,Φωκά , Ευθυμιάδης , Ορκόπουλος .... Πόσο καλύτερο καστ ηθοποιών να ζητήσει μια σειρά ;

Trailer :






Ότι κι αν πω θα είναι λίγο ! Μια σειρά με πολύ πρωτότυπο σενάριο , γέλιο αλλά και πολλές συγκινήσεις .Η Στέλλα και η Βίκυ είναι δύο τελείως διαφορετικές γυναίκες . Η πρώτη έχει θέμα με την εμφάνιση της ενώ η δεύτερη είναι μοντέλο . Η Βίκυ αρραβωνιάζεται με τον Νίκο , τον κρυφό έρωτα της Στέλλας . Οι γονείς του την περιμένουν στην Ελλάδα αλλά δεν την έχουν δε ποτέ . Εκείνη στο αεροπλάνο κατεβάζει την ιδέα να αλλάξουν θέσεις με τη Στέλλα  που πήγαινε στην Ελλάδα να συναντήσει έναν άντρα που συνομιλούσαν στο ίντερνετ. Η Στέλλα απορρίπτει την ιδέα αλλά μπλέκει τον εαυτό της στο σχέδιο της Βίκυς χωρίς και η ίδια να καταλάβει πως. Μια σειρά που μας χάρισε πολύ γέλιο με ατάκες που τις θυμόμαστε μέχρι σήμερα , αλλά και πολύ κλάμα ειδικά στο τέλος .Κλάσικό σενάριο του Παπαπέτρου που καταφέρνει πάντα με τέλειο τρόπο να μας κάνει να κλάψουμε σε μια τόσο κωμική σειρά .   Για το καστ τι να πω ... Σταυροπούλου , Λέχου , Συσσοβίτης , Γεωργούλης , Χαραλαμπόπουλος ,Σερβετάλης , Λαμπρόγιαννη,Γεννατάς και πολλοί άλλοι . Αδυναμία μου ο έρωτας της Στέλλας με του Σωτήρη και η φιλία του Λάζαρου και του Γρηγόρη . Άλλη μια σειρά που έχω δει αμέτρητες φορές στην τηλεόραση αλλά και στο youtube.

Trailer : 





Και εδώ το σενάριο το υπογράφει ο Παπαπέτρου . Τα εγκλήματα είναι μια σειρά που έμεινε στην ιστορία . Μια μαύρη κωμωδία με ατάκες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας . Παίζει στην απογευματινή ζώνη σε επανάληψη σίγουρα δύο φορές κάθε χρόνο . Όλα αρχίζουν με την παράνομη σχέση του Αλέκου (Κώστας Κόκλας ) με τη Φλώρα (Ηρώ Μανέ) . Ο άντρας της Φλώρας , ο Αχιλλέας (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) είναι πολύ αγαθός και δεν καταλαβαίνει τίποτα . Η γυναίκα του Αλέκου , όμως , η Σωσώ (Καίτη Κωνσταντίνου) τα καταλαβαίνει όλα και βάζει σκοπό της ζωής της να σκοτώσει τον άντρα της . Στο μεταξύ ο Αχιλλέας βρίσκει τη χαμένη του αδελφή , την Κορίνα (Μαρία Καβογιάννη) η οποία είναι πόρνη και προκαλεί προβλήματα στην οικογένεια . Ο ρόλος της Σωσώς , της Κορίνας και του παππού της οικογένειας (Αθηνόδωρος Προύσαλης) έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση . Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος από τους τρεις μου αρέσει περισσότερο .

(δεν βρήκα trailer)



Πόσο άδικο ήταν να κοπεί αυτή η σειρά ! Για μένα είναι ένα από τα καλύτερα σενάρια που έχουν περάσει ποτέ από την ελληνική τηλεόραση . Κατάμαυρη κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου . Παρόλο που κόπηκε απότομα είχε προλάβει να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό . Ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που το βλέπει ξανά και ξανά στο youtube κι ας μένει με την απορία κάθε φορά στο τελευταίο επεισόδιο .Ηθοποιάρες σε όλους τους ρόλους . Χρύσα Ρώπα , Ελένη Ράντου , Ελένη Καστάνη , Άβα Γαλανοπούλου , Παύλος Χαϊκάλης κ.α. Τέσσερις γυναίκες , μεγαλωμένες σε ίδρυμα , προσπαθούν να ξεχάσουν ότι έζησαν εκεί και να συνεχίσουν τη ζωή τους . Έχουν χάσει επαφή μέχρι τη μέρα που ανακαλύπτουν ότι επιστρέφει στην Αθήνα ο Μαντάς (Γιάννης Μόρτζος) , ο άνθρωπος που τις κακοποιούσε σεξουαλικά κατ' εξακολούθηση όταν ήταν στο ίδρυμα . Όλες πονάνε ακόμα και θέλουν εκδίκηση ... Η σειρά πλέον είναι κλασική και ακόμα και σήμερα θυμόμαστε ατάκες όπως "Έλα, δεν το πιστεύω! " , "Συγνώμη , μου΄πεσε! " και πολλές άλλες . Είναι φόρος τιμής για την γυναικεία και παιδική κακοποίηση και πραγματικά όποτε τη φέρνω στο μυαλό μου στεναχωριέμαι που δεν τελείωσε . Οι συγκινητικές στιγμές ήταν πάρα πολλές ... Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταραχή που είχαν οι τέσσερις γυναίκες όταν είδαν τον Μαντά στην τηλεόραση .






Γιατί όταν μιλάμε για κωμωδίες είναι δεδομένο ότι οι μισές θα είναι των Ρήγα-Αποστόλου . Άλλη μια κλασική σειρά που θα τη χαρακτήριζα κωμωδία και δράμα μαζί  .Πρωταγωνιστές ο ανεπανάληπτος Νίκος Σεργιανόπουλος  και η Εβελίνα Παπούλια . Ο ένας στο ρόλο του σοβαρού καθηγητή υποκριτικής , Κωνσταντίνου Μαρκορά και η δεύτερη ως Μαρίνα Κουντουράτου , παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στην τηλεόραση . Εκείνη βάζει στόχο να γίνει ηθοποιός και πηγαίνει στο θεατρικό εργαστήρι του κ. Μαρκορά . Ο έρωτας δεν θα αργήσει να βγει στην επιφάνεια ... Τι να πει κανείς για την Ντένη (Ντίνα Κώνστα) , τη Φλώρα (Χρυσούλα Διαβάτη) και τη Μαρούσκα (Καλλιόπη Ταχτσόγλου) ; Όλοι ένας κι ένας και με φοβερές ατάκες . Ο Σεργιανόπουλος και η Παπούλια ερμήνευσαν εκπληκτικά τους ρόλους τους και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρια . Το τέλος απότομο και όχι αντάξιο της σειράς κατα τη γνώμη μου . Νομίζω αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρχικά θα συνέχιζαν και για τρίτη σεζόν αλλά κάπου στράβωσε το πράγμα .

Trailer :






Δεν τη λες ακριβός κωμική σειρά αλλά δεν είναι ούτε δραματική . Νομίζω είναι μυστηρίου ,κωμική και λιγάκι ερωτική .  Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται είχε αγωνία . Τα επεισόδια είναι όλα αστυνομικά έτσι έχουν αρκετό μυστήριο . Ο Γιώργος (Γιάννης Βούρος) είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ και η Ξένια (Πέγκυ Σταθακοπούλου) είναι δημοσιογράφος . Ήταν παλιοί συμμαθητές και οταν συναντήθηκαν τυχαία αποφάσισαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον . Η Ξένια τον βοηθάει στις υποθέσεις του κι εκείνος της δίνει υλικό για ρεπορτάζ. Γλυκιά σειρά αν και πιστεύω πως είχε αρχίσει να γίνεται κουραστικό να τελειώνει κάθε επεισόδιο με τους πρωταγωνιστές να θέλουν να φιληθούν και να μη το κάνουν . 

(δεν βρήκα trailer)




Είναι μερικές σειρές όπου οι πρωταγωνιστές καταφέρνουν να γίνουν κάτι σαν "φίλοι σου" . (μου έχει ξανασυμβεί στα Μυστικά της Εδέμ και στη σειρά Friends) Οι τέσσερις φίλες και πρωταγωνίστριες της σειράς έχουν μπει στην καρδιά μου . Η  σειρά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο από άποψη σεναρίου κι έχει αρκετά "κουλά" σημεία , αλλά εμένα μ΄αρέσει . Η Μαρίνα (Χρύσα Σπηλιώτη ) , η Κατερίνα (Μαίρη Σταυρακέλη ), η Γιάννα (Τζόυς Ευείδη ) και η Αλίκη (Μαρία Κατσανδρή) είναι τέσσερις κολλητές και στη σειρά ακολουθούμε την καθημερινή τους ζωή .

(δεν βρήκα trailer)



Αγαπώ Λάμπρο Φισφή ! Τον γνώρισα στο Καψε το σενάριο και μόλις έμαθα πως έχει γράψει μια νεανική σειρά την είδα χωρίς δεύτερη σκέψη . Έχουν πει πως είναι αντιγραφή από τα Φιλαράκια .Ούτε καν ! Απλά είναι μια νεανική κωμωδία με ένα χιούμορ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει και κάτι έπρεπε να πουν . Στη σειρά ακολουθούμε τη ζωή μιας παρέας νέων παιδιών , στη χρονιά που ο βασικός ήταν στα 592 ευρω . (που να ξερε ο Φισφης ότι θα πηγαινε και πιο κατω ο βασικός) Νέοι ηθοποιοί και αρκετά αξιόλογοι κατα τη γνώμη μου :Μακαλιάς , Τριανταφυλλίδου , Ελευθερίου ,Γαβαλάς , Θεοδότου και Αντωνιάδης . Αδυναμία μου ο Μίρι (Λευτέρης Ελευθερίου) και ο ψυχαναγκαστικός Σταύρος (Θόδωρος Αντωνιάδης). Στην ελληνική τηλεόραση έχουμε δει κάποιες προσπάθειες για νεανικές σειρές και κατα τη γνώμη μου αυτή ήταν η καλύτερη . Κάτι σειρές τύπου Μαζί σου , Άγρια παιδιά και Στους 31 δρόμους δεν μου έκαναν προσωπικά κλικ να τις παρακολουθήσω . Είναι κρίμα που γυρίστηκαν μόνο λίγα επεισόδια. Θα ήθελα να ξαναδω κάτι παρόμοιο στην ελληνική τηλεόραση .

(δεν βρήκα Trailer)



Πιο κλασική σειρά απο αυτή (και το καφέ της χαράς) δεν υπάρχει ! Χρόνια τώρα παίζει κάθε μεσημέρι στον Ant1 και εμένα ακόμα μ' αρεσει . Ακόμα γελάω όταν η Ελένη (Ελένη Ράντου) , λέει στον Κωνσταντίνο (Χάρης Ρώμας ) ότι είναι μια σιχαμένη κατακουζίνα που έχει περίοδο . Πεθαίνω στα γέλια με τις σκύλες της λύσσας της Πέγκυ (Μαρία Λεκάκη) , με τον γκομενιάρη Μάνθο (Βασίλης Κουκουρας) , την κλαψιάρα Ματίνα (Καλλιρόη Μυριαγκού) και τον μηχανόβιο Νικόλα (Στέλιος Νενες) . Όλα ξεκινούν όταν ο θείος του Κωνσταντίνου πεθαίνει και αφήνει δύο διαθήκες . Στη μία αφήνει το σπίτι στον Κωνσταντίνο και στο άλλο στην Ελένη . Κανείς δεν υποχωρεί και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν το σπίτι , έτσι συγκατοικούν μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου .  Μαλώνουν κάθε μέρα σα το κύλο με τη γάτα και είναι απολαυστικοί . Σενάριο του Ρώμα και της Χατζησοφιά.

(δεν βρήκα trailer)



Γιατί δεν ξεκουράζεσαι το μεσημέρι αν δεν δεις Κωνσταντίνου και Ελένης και στο καπάκι Το καφέ της Χαράς . Όταν είχε βγει είχαμε όλοι κολλήσει . Πολύ γέλιο αλλά και πολλές δόσεις συγκίνησης σε μια ακόμη σειρά των Ρώμα- Χατζησοφιά . Η Χαρά (Ρενια Λουιζίδου ) , μεγαλώνει μόνη της την κόρη της και μια μέρα αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να πάει να ζήσει στο Κολοκοτρωνίτσι. Αθηναία μέχρι το κόκαλο η Χαρά , εντελώς παλιομοδίτες  οι κάτοικοι του χωριού με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο .(Χάρης Ρώμας) Το καστ είναι τεράστιο ,Ευείδη, Σκιαδαρέσης ,Κανελλοπούλου και πολλοί άλλοι . Στο τελευταίο επεισόδιο έχω κλάψει και τις 19289 φορές που το έχω δει .

 Trailer : 





Μια σειρά του Καπουτζίδη που τα συνδυάζει όλα . Αγωνία στο φουλ , γέλιο μέχρι δακρύων και πολύ συγκινητικές στιγμές  . Πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος . Κλεισμένοι σε ένα ασανσέρ , πεθαίνει μπροστά στα μάτια τους ένας υπουργός και τα τελευταία του λόγια είναι να μη τους αφήσουν να γλυτώσουν . Από τότε αρχίζουν όλα ! Ένα ατελείωτο κυνηγητό ανάμεσα στο καλό και στο κακό με ανατροπές σε κάθε επεισόδιο . Οι ηθοποιοί είναι πραγματικά εξαιρετικοί :  Σμαράγδα Καρύδη , Ελιζάβετ Κωνσταντίνου , Γιώργος Καπουτζίδης , Αργύρης Αγγέλου , Αγγελική Λάμπρη και οι φοβερές γιαγιάδες της σειράς Έφη Παπαθεοδώρου και Ειρήνη Κουμαριανού . Από τις πιο επιτυχημένες σειρές που έγιναν ποτέ στη χώρα μας .

Trailer : 





Κλασική σειρά που είναι πολύ σίγουρο να την πετύχεις σε επανάληψη στις 5 το ξημέρωμα .ο Διονύσης (Χάρης Ρώμας) και η Βάνα (Άννα Κουρή) είναι ένα πλούσιο ζευγάρι που ζει στο Κολωνάκι . Το διπλανό διαμέρισμα το κερδίζουν σε ένα διαγωνσμό δύο εντελώς λαικοί άνθρωποι η Νανά (Τζόυς Ευείδη ) και ο Τίμος (Στέλιος Μάινας) . Τα προβλήματα αρχίζουν από την πρώτη μέρα της μετακόμισης τους . Αγαπημένη σειρά !

Trailer :



Καπουτζίδης σημαίνει επιτυχία , σημαίνει γέλιο , σημαίνει συγκίνηση , σημαίνει σωστό καστ ηθοποιών ... Λατρεύω αυτή τη σειρά ! Ο Σάββας (Σάκης Μπουλάς) μαθαίνει τη στιγμή που ειναι στο αυτοκίνητο ότι κερδίζει το τζόκερ . Από το σοκ παθαίνει ατύχημα και χάνει τη μνήμη του . Οι 3 πρώην γυναίκες του , η Καίτη (Κατιάνα Μπαλανίκα) , η Μπία (Ελένη Ράντου) και η Σούλα (Ράνια Σχίζα) καταλαβαίνουν ότι ο Σάββας κέρδισε και βάζουν σκοπό να βρουν το τυχερό δελτίο . Ρεσιταλ δίνει ο Καπουτζίδης στο ρόλο του Χοσε .

Trailer :



Βαρεθείτε να βλέπετε σε αυτό το άρθρο σειρές των Ρήγα-Αποστόλου και των Ρώμα-Χατζησοφια . Τι να κάνω ; Φταίω εγώ που μου αρέσουν ; Το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο ίσως είναι η πιο "σωστή" σειρά που είδαμε από το δίδυμο Ρώμα-Χατζησοφιά .Όλα τα γεγονότα γίνονται μέσα σε ένα σχολείο θηλέων. Πραγματικά είναι μια πολύ όμορφη σειρά που στο τέλος παίρνει μια τροπή που δεν την περιμένεις . Όμορφη παραγωγή και πολύ ωραίο καστ .  Καίτη Κωνσταντίνου, Χαρης ΄Ρώμας , Άννα Κουρή ,Κλειώ-Δανάη Οθωναίου κ.α. 

Trailer :





Αν θυμηθώ καμία ακόμα αγαπημένη μου θα την προσθέσω στη λίστα . Ποιες ειναι οι δικές σας αγαπημένες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου